Hybridní asymetrické střídače SolaX Power s úložištěm energie

Hybridní střídače přináší řešení vytvořené pro optimalizaci provozu fotovoltaických systémů zvýšením samospotřeby a umožněním zálohy elektrické energie, když není k dispozici ze sítě.

 

Produkty SolaX Power k ukládání energie

Inovativní X-Hybrid je inteligentní systém k nakládání s energií, který ukládá nadbytečnou energii do baterií. X-Hybrid funguje tak, že nadbytečnou energii uloží do baterií pro pozdější využití, a tak umožňuje využívat dobu výroby solární energie soběstačně ukládáním nevyužité kapacity. Dodává solární energii, kde je jí v daný čas potřeba.
X-Hybrid je také vybavený vestavěným EPS, který konečnému uživateli umožňuje využít uloženou energii v případě výpadku elektřiny.

SolaX nabízí střídače X1-Hybrid pro jednofázové soustavy a střídače X3-Hybrid pro soustavy třífázové.

 

systemove schema 768x472

 

Systém pro uložení energie SolaX Energy může pracovat v několika režimech:

Lokální využití (výchozí): Nejlepší možnost pro oblast s nízkou výkupní sazbou, ale vysokými cenami energie. FV energie se dá využít pro uspokojení lokální poptávky a k nabití baterie. Když není FV energie k dispozici, může se pro lokální poptávku použít energie z baterie a ze sítě se bude odebírat jen v případě nutnosti.
Záložní režim: Tento režim se používá pro oblast s výpadky elektřiny. Baterie neustále udržuje určitou část své kapacity a uvolní ji, jen když dojde k výpadku sítě. Baterie se může nabíjet ze sítě, pokud je třeba. Když je síť bez proudu, energie se dodává jen do té části místní sítě, která je napojená na výstup pohotovostního zdroje (EPS) střídače.
Priorita výkupu: Tento režim nejprve uspokojí místní poptávku a potom předá maximum energie do veřejné sítě.
Vynucený čas provozu: V tomto režimu se baterie bude nabíjet střídavým proudem ze sítě nebo jiných střídačů v určeném časovém období a po zbytek času bude energii dodávat.

 

Střídač SolaX X1 – Hybrid

 

Střídače X1-Hybrid jsou nabízeny ve velikostech od 3 do 5 kW. Střídače dokáží fungovat s vysokou efektivitou až k hranici 97,8 % s přirozeným chlazením, což umožňuje jak plynulý, tak tichý provoz. Střídače jsou vybavené výstupem pohotovostního zdroje (EPS), který automaticky dodává energii v případě výpadku elektřiny. Maximální výkon střídavého proudu EPS je 150 % nominálního výkonu střídače, aby dokázal pokrýt velký odběr během přerušení dodávky. Ovládání Zero Export je možné s elektroměrem SolaX.

Střídač X1-Hybrid pro správné fungování vyžaduje minimálně 1 kus baterie Triple power (1 Master).

 

Střídač SolaX X3 - Hybrid


Střídače X3-Hybrid jsou nabízeny ve velikostech od 5 do 10 kW. Tyto střídače mají všechny vlastnosti jako X1-Hybrid a navíc zvládnou paralelní instalaci až 10 kusů střídačů X3-Hybrid jako škálovatelné bateriové úložiště pro komerční využití.

S paralelním zapojením je možné instalovat rozšířený systém o 100 kW s kapacitou baterie až 230 kWh.
Ovládání Zero Export je možné s elektroměrem SolaX a množství energie na každé fázi lze přizpůsobit, aby se uspokojila místní poptávka bez exportu do sítě a využít tak asymetrii.

Střídač X3-Hybrid pro správné fungování vyžaduje minimálně 2 kusy baterie Tripple power (1 Master a 1 Slave).